Híreink

GMF ülés Bécsben

2023. október 19-én Bécsben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség központjában tartotta éves közgyűlését a Nukleáris Létesítményekkel Rendelkező Európai Önkormányzatok Csoportja (GMF). Az ülésen€ a TEIT képviseletében részt vett dr. Filvig Géza a társulás elnöke, Gáncs István alelnök és Baksa Ferenc Madocsa polgármestere.

 A GMF-nek az elmúlt egy évben végzett tevékenységéről, az elkövetkező év terveiről, feladatairól, valamint a szervezet gazdasági helyzetéről Meritxell Martell főtitkár számolt be. A könyvvizsgálói jelentés és a 2024. évi tervezett költségvetés elfogadását követően tisztújításra került sor.

Pia Alström elnök asszony visszavonulását követően a GMF szervezetet Gerben Dijksterhaus, Borsele (Hollandia) polgármestere vezeti majd. Új tag a szervezet vezetőségében Fabian Sjöberg, Östhammar (Svédország) polgármestere, aki alelnökként segíti a GMF munkáját. A tagság további egy évre bizalmat szavazott Dohóczki Csaba (Magyarország) és Philip Matthews (Egyesült Királyság) alelnököknek.

A közgyűlés végén döntés született a jövő évi közgyűlés helyszínéről és időpontjáról, amelynek értelmében 2024. októberében Spanyolországban Salamanca városában találkoznak ismét a tagok.

Dohóczki Csaba