Híreink

TEIT fontos szerepet tölt be a bizalomépítésben

A Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) munkáját 2 fő irányvonal mentén végzi, az egyik a lakosság informálása, amely keretében idén 6 lapszám keretében megjelent TEIT Hírek kiadvánnyal tájékoztatta a lakosságot a nukleáris ipar aktualitásairól, eseményeiről.

RHK_0183

Kép: RHK Kft

A TEIT másik nagyon fontos feladata az ellenőrzési tevékenységének ellátása. 2015. májusban újraalakult az Ellenőrzési Bizottsága. A testület idei két ellenőrzéseként a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft (RHK Kft) paksi telephelyén végzett ellenőrzést, amely során megtekintette a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának bővítési munkálatait, valamint 2015. november 25-én független méréseket végzett az intézményben. Az elmúlt évben kezdődött beruházás várhatóan 2017-ben ér véget és a tároló újabb négy kamrával történő bővítését foglalja magában.

RHK_01421

Kép: RHK Kft

Az ellenőrzések és a tájékoztatás által is megvalósul a TEIT célja amely nem az erőművel és a nukleáris iparral való szembehelyezkedés, hanem az őszinte párbeszéd és együttműködés megteremtése és fenntartása, a kölcsönös bizalom továbbépítése, a biztonságos működés feltételeinek a megteremtése.

RHK_0177

Kép: RHK Kft