Híreink

Ismét találkoztak a TEIT települések vezetői

Dunaszentgyörgyön ülésezett szeptember 23-án a Társadalmi Ellenőrző, Információs Településfejlesztési Társulás (TEIT). A koronavírus miatt több fontos kérdésben átszervezésre és átütemezésre kényszerült a társulás.

Az ülés kezdetén dr. Kereki Ferenc, az RHK Kft. ügyvezető igazgatója számolt be cégük aktualitásairól, majd ezt követően kezdte meg napirendi pontjait átbeszélni a társulás.  Gáncs István, a társulás alelnöke elmondta: a TEIT-nek vannak olyan célkitűzései, amely a koronavírus ellenére sem halasztható, kötelezettségeiknek eleget kell tenni. Jelenleg a társulás azon dolgozik, hogy azokat a felcímkézett anyagi forrásokat, amivel feladatot kell teljesíteniük, hogyan tudják felhasználni, hogyan tudják átalakítani, átcsoportosítani, úgy, hogy vállalt feladataikat ellássák.

Idei tanulmányútjukat Fehéroroszországba tervezték, a Paks 2 testvér blokkjaival ismerkedtek volna. A szakmai utat 2021-re halasztották. A társulás tagjai abban bíznak, hogy a belföldi szakmai út még 2020-ban lebonyolítható és lehetőségük lesz ismereteiket bővíteni. Az Ellenőrző Bizottság soron következő alkalma is szóba került, amiről az érintettek egyeztettek és várhatóan hamarosan sor kerül rá. A TEIT Nap megszervezése szintén kötelezettsége a társulásnak, amelyet decemberben terveznek megtartani a pandémiás helyzethez igazítva. Három variációról folyt az egyeztetés, amiről rövid határidőn belül megszületik a döntés. A járvány helyzetet figyelembe véve az már biztos, hogy egy újszerű megoldás mellett döntenek.  (Somodi-Solymos Eszter)